fredag 5 juni 2009

Enfrågeparti ja tackOm jag väljer ett av de traditionella partierna får jag lov att köpa hela paketet. Det är orimligt att tro att ett enda parti har samma uppfattning som jag i alla frågor. Väljer jag ett av gammelpartierna  blir jag tvingad att acceptera deras åsikt även i frågor där jag tycker annorlunda
Jag ser det som en fördel att PP inte tar ställning i annat än kärnfrågorna.
Jag tror inte att jag har speciellt mycket gemensamt med exempelvis Falkvinge i andra frågor, men när det gäller medborgarrätt verkar han veta vad han vill och han drar sig inte för att ta strid.
Tack vare att PP fokuserar på medborgarrätt och BARA medborgarrätt känner jag mig mycket lugn med  att rösta på dem. De  kommer säkert inte att lyckas så bra som man hoppas, men de kommer garanterat inte bidra till att situationen blir värre än vad den redan är, till skillnad från alla andra partier.
De övriga partierna har inte insett vidden och omfattningen av idiotlagar man drivit igenom. Man har  varken kunskap eller intresse av att förstå vad som händer, man ser bara fildelning, som man dessutom anser vara en ungdomsfråga, men ungdomar har ingen rösträtt så dom kan vi skita i. Följden blir att man låter lobbyister och kommersiella intressen utforma lagarna inom det här området.
Kärnfrågefokus är en förutsättning för att PP skall finnas, det bådar gott för verkliga resultat, men det finns också andra fördelar.
PP fokuserat med ett extremt tydligt mål. Ett mål och en vision är enligt min erfarenhet avgörande om man vill ha resultat.
Genom att man har målet klart, visionen tydlig och  inte splittrar sig på alla möjliga och omöjliga frågor som gammelpartierna gjort. Något som förvandlat dem  till vindflöjlar som pekar än hit än dit beroende på opinionen just nu. Det verkar inte som om att medlemmar i andra partier helt öppet diskuterar och kritiserar partiledningens strategier och utspel. Det verkar mer vara en fråga om att sälja och övertyga sympatisörerna om det riktiga i det centralt utformade budskapet.
Eftersom PP är ett nytt parti som inte stelnat i gårdagens tankemönster innebär det med automatik att den öppenheten och idémångfald som är en förutsättning för att engagera och intressera finns och  fungerar. Jag upplever det som mycket ovanligt och mycket bra.
Det känns konstigt att säga, men saker är faktiskt på väg rejält åt helvete nu.
Personligen blir jag illamående när jag ser Reinfelt eller Anders Borg i TV-rutan. Jag trodde aldrig jag skulle behöva se Bildt i sveriges regering igen, men där är han. Lika dryg och obehaglig som alltid.
Alliansen monterar ner samhället med ett hånleende. Det är ett allvarligt problem. Det är fel. Men det är tamejfan inte viktigare än vår åsiktsfrihet.
Vi har en situation nu där underhållningsindustrin har laglig rätt att agera privatpolis. Där all elektronisk kommunikation ska lagras av staten. Där domstolar ser intrång i upphovsrätten som ett svårare brott än våldtäkt. Där lobbyister krigar för inskränkningar i offentlighetsprincipen och meddelarskyddet. Och en regering som sätter kommersiella intressen före folkets.
Rättsstaten urholkas och det är på väg att bli värre!
Om ingen reagerar sitter vi snart i samma situation som Frankrike eller ännu värre ett övervakningssamhälle av DDR modell.. Vad som händer efter det kan man bara spekulera kring 
PP är enda hoppet för närvarande som jag ser det. Rättssäkerhet, yttrandefrihet och åsiktsfrihet är inte förhandlingsbart. Det är villkoren för demokrati. Tills dess att ordningen är återställd har jag inga som helst problem med att låta de övriga frågorna vänta ett tag.
Ärligt talat har jag svårt att förstå vad som skulle vara viktigare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

din text går inte att läsa, den är grå emot svart bakgrund

Niklas sa...

Jag håller med dig om att det är en oerhört viktig fråga, men inte att enfrågepartiet är bra. För hur skulle det se ut om alla partier bara drev en fråga? Vem ska ta ansvar för övriga frågor och vem ser till helheten?

Det är sant att man inte delar alla åsikter med något parti, men genom att jag har en viss ideologi i grunden så känner jag att det finns ett parti som i väldigt många uppfattningar står nära mig.

Medborgerliga rättigheter och frihet på internet är oerhört viktigt, men det är också t.ex. välfärden, fackliga rättigheter, andra demokratifrågor, m.m. Genom att rösta på Vänsterpartiet, som delar PP:s åsikter, så kan jag få hela paketet!

Lars Holmgren sa...

Jag kan hålla med dig Nicklas det är därför jag skriver att just nu känns det viktgare att någon ägnar sig enbart åt de här men i nästa val så kanske jag tänker annorlunda. Dessutom tor jag att om PP hamnar i EUparlamentet så inspirerar det många utanför Sverige medan 1, 2 eller 3 mandat för V skulle passera obemärkt.