måndag 10 augusti 2020

Minoritetens tyranni

Ekonomen och författaren Nassim Nicholas Taleb beskriver i sin text: "The Most intolerant Wins: The Dictatorship of the Small Minority" något som kan kallas minoritetens diktatur.

Det är en närmast perfekt beskrivning av hur det kommer sig att lilleputtpartiet MP och postmarxism kunnat få så stort inflytande i svensk politik.

Enligt Taleb behövs det bara att en liten men omedgörlig minoritet – kommer upp i en låg nivå, ungefär 3 eller 4 procent av den totala befolkningen, för att hela befolkningen ska tvingas underkasta sig deras preferenser.

Det här leder till illusionen att prioriteringar och val som görs är majoritetens, medan det i själva verket är en minoritet som ligger bakom, menar han.

Bland stora grupper i Sverige finns en tro på att majoriteten bestämmer, eftersom man påstås leva i en demokrati där folkviljan styr, något som ytterligt sällan stämmer med verkligheten.

Små eliter styr olika samhällsområden, och det har blivit alltmer tydligt att en liten elit med ett visst perspektiv dominerar såväl media som politiken. Miljöpartiet står för den politiska delen medan media tagits över av den så kallade kulturmarxismen och extrema feminister/genusvetare.

De här grupperingarna har med sin högljudda kompromisslöshet lyckats etablera en utomparlamentarisk hegemoni som i praktiken är de som styr opinionen och samhällsutvecklingen.

Inga kommentarer: