torsdag 15 oktober 2020

Folkräkning

Det verkar ha blivit så att svenska staten vet inte längre hur många som lever i Sverige, man vet varken vad de heter eller var de bor.

För tre och ett halvt år sedan fick regeringen en utredning Välfärdsbrottutredningen på bordet och av de tretton förslag som fanns där var att man måste få ordning på folkbokföringen så att man inte med multipla identiteter och falska uppgifter kunde dränera välfärdsystemen på miljarder.
Sedan dess har knappast något skett.
Tidigare i år kunde man läsa om a 900 000 utländska medborgare tilldelats ett samordningsnummer men man har ingen aning om hur många som verkligen befinner sig i Sverige eller hur många som kan tänkas ha köpt sig ett samordningsnummer.
Dessutom anser skattemyndigheten att minst 200 000 bosatta i Sverige är registrerade på fel adress.
Sedan tillkommer kanske 50- 75 000 illegala invandrare (papperslösa)i som tros vara i landet enligt samma källa.
Så för några veckor kom Moderaterna med en motion i riksdagen om att man skulle genomföra en allmän folkräkning, en motion som genast avslogs av Finansutskottet
Vill man inte veta hur många som bor i landet eller är man rädd för vad som skulle kunna komma fram med en ny folkräkning?
Men Sverige vore inte Sverige utan alla sina utredningar, därför finns en ny utredning på gång som ska presenteras i april nästa år, en utredning som i stort ska utreda samma sak som Välfärdsbrottutredningen nämligen Folkbokföringsutrednningen.
När de vill att ingenting ska ske den dagen tillsätter regeringen en ny utredningskommitte

Inga kommentarer: