måndag 7 mars 2016

Främlingsfientlig.


Vad betyder egentligen ordet?
Är den som  ogillar en för stor invandring främlingsfientlig. Är man främlingsfientlig om man vill ha en ansvarsfull, reglerad och måttlig invandring och inte accepterar helt öppna gränser med ett obegränsat antal migranter
I så fall är sannolikt de flesta av oss främlingsfientliga.
Om du använder ordet, kanske kan du svara på följande frågor.
Är du främlingsfientlig om du väljer ditt sällskap och inte följer med okända, främmande människor till deras bostäder eller exempelvis lånar ut pengar till främlingar?
Är du främlingsfientlig när du inte släpper in okända, främmande personer i din bostad? Varför låter du inte en massa främlingar bo i din bostad?
Om du inte låter du inte bostadslösa obekanta bo i din bostad och låter okända personer ta vad de vill ur ditt kylskåp och ditt skafferi? Är du då främlingsfientlig?
Är du främlingsfientlig när du låser dörren till din bostad innan du går till sängs?
Varför skulle det vara fel att ha begränsning och kontroll på de vi släpper in i landet om du själv vill ha kontroll på vem du släpper in i din bostad. Är du då främlingsfientlig.
Bara för att man är försiktig när det gäller främlingar eller för att man vill ha en begränsad och reglerad invandring, så är innebär inte det att man automatiskt är fientlig mot främlingar eller rasist.
Ordet rasist hade en gång i tiden en betydelse som hade förankring i verkligheten.
Idag har de som förespråkar massinvandring och en positiv inställning till islam urvattnat ordet rasist till att i stort sett kunna gälla vad som helst.
Exempelvis kan de som kallar sig själva för antirasister skrika rasist till de som kritiserar eller avskyr islam.
Av någon okänd anledning rasiststämplar de inte de som avskyr eller kritiserar kristendom eller andra religioner. Tydligen bara om man ogillar islam, som man enligt dem är rasist?
Eftersom alla oavsett hudfärg eller etnicitet kan bli muslimer, så kan man undra vem som egentligen är rasist i detta sammanhang?
Antirasisterna verkar ha en märklig inställning vad som egentligen kan kallas för rasism.

Inga kommentarer: