söndag 5 januari 2014

Naiva politiker.

Det som skrämmer mig är inte bara att de rasistiska partiernas mandat kan komma att öka, utan också att de troligen kommer kunna bilda en egen grupp i parlamentet skriver Birgitta Ohlsson i Expressen idag den femte januari 2014.
http://www.expressen.se/debatt/ohlsson-ta-chansen--rosta-bort-intoleransen/?fb_action_ids=599925200079788&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object
Men det som skrämmer mig mer är politikernas totala oförmåga att ta sig an de problem som gör att partier de försöker stoppa bara växer.
Det är till stora dela politiker som Birgitta Ohlsson som skapat förutsättningarna för de här partierna och politikernas enda försvar mot det är att försöka tiga ihjäl opinionen.
Varför ska jag överhuvudtaget rösta på något av vad Birgitta Ohlsson kallar demokratiska partier? De är ansvariga för att vi har den situation vi har idag.
De har sett till att klyftorna mellan de som har och de som inte har bara växer.
Extremisterna blir fler och fler. Frustrationen växer. Den sociala oro som ligger under ytan söker enkla svar men möts av fegt hymlande, mumlande politiska företrädare som prioriterar egna positioner, med höga löner och bra förmåner, ostörd nattsömn, interna möten och fredagsmys med tacos istället för att se vad som händer i dagens samhälle och uppleva ilskan på ort och ställe.
Istället för att komma med en massa pladder borde Birgitta Ohlsson, som för övrigt inte har den minsta erfarenhet av verkligheten utanför politiken, vara ute för att se hur verkligheten ser ut vid fyratiden på natten då extremisternas krig övergått i öppen strid mot poliser
Vid den tiden ligger dessa folkvalda istället och sussar sött i sina larmade bostäder, bakom stängsel och kodlås i områden enbart bebodda av likasinnade välbärgade familjer. Och de här partierna vill hon att vi ska rösta på. Jo jag tackar jag.

Inga kommentarer: