tisdag 17 februari 2015

Muslimer och kränkningar

Jag kan inte förstå de som anser att man inte ska kritisera extremistiska muslimer och deras inställning till företeelser i vårt samhälle.  Hur mycket kan  man försvara, och ska man kröka ryggen för människor som med våld  vill tvinga andra acceptera deras märkliga åsikter.
Inse istället att det är gravt psykiskt störda individer.
Skulle ni vara lika förlåtande om Frälsningsarmén mördade människor som satt upp Jesusbilder. Eller Jehovas vittnen som misshandlade de som inte vill ha Vakttornet.
Berätta istället vilken vedervärdig inställning dessa galna fanatiker har och sluta krypa för mördarna.
De tror säkert på fullaste allvar att de genom att mörda och förstöra för icke muslimer har säkrat en plats i paradiset.
Berätta att det är en religion som ger muslimer rätt att mörda judar (Bokens Folk) och otrogna (Kafir)
Låter man dom hållas, ja då har man indirekt medgett att de har rätt.
Ingen ska av religiösa skäl med våld få tvinga på andra sina åsikter och vi ska inte vara tysta och låta dom hållas för att inte stöta oss med galenpannorna.
Man har självklart rätten att  tro vad du vill så länge man håller det som sin privatsak, men börjar man  med våld tvinga andra att acceptera din tro, då tycker jag  att det är det dags att söka professionell hjälp.

Jag har lyssnat, pratat, och argumenterat med muslimer så länge jag känt några. Helt tveklöst är så många så fast indoktrinerade i sin tro att man måste inse att de menar allvar när de säger att de föraktar den västerländska civilisationen med dess demokrati, mänskliga rättigheter, och jämlikhet mellan könen. Att de inte har den minsta tillstymmelse till respekt för den kristna delen av världens medborgare.
Alla åtgärder som man försöker med kommer oundvikligen att misslyckas inte inser detta. Alla.

Det enda hopp som finns i det här sammanhanget är att muslimer är människor. Att de har ett hjärta, ett samvete, förmåga att tanka  och ett förnuft.
Alltför många har hjärntvättats så skickligt och avtrubbats så mycket att de stängt av både samvete, tänkande och empati.
Men inte alla tack och lov..
Vad jag vill se är att man tar människor på allvar i deras övertygelser och livsåskådning. Men att man ärr hård mot de förhärdade och hårda och Var kärleksfull mot de tvivlande och sökande.
Hjälper de som vill ta sig loss och bryta sig fria.
Det är inte svårt att känna vem som är vem. Lyssna på deras ord och betrakta deras handlingar. Av frukten känner man trädet, sägs det.

Inga kommentarer: