onsdag 18 mars 2015

En tickande bomb?

Den tycka synd om attityd som finns och den icke fungerande sopa under mattan integrationen, som pågått länge och som bara fortsätter, löser ingenting. Istället skapas ännu större problem, som inte går att skjuta framför sig hur länge som helst
Att tro att människor, som kommer från en miljö med klantänkande och hederskultur, från länder där man löser konflikter inom den egna klanen genom våld och hämnd möter resonerande, dialogvilliga, men ack så konflikträdda människor.
Resultatet blir inget annat än att dessa välvilliga infödda kommer att marginaliseras i sitt eget land och alltid tvingas backa.
Då behövs ingen längre eftertanka för att inse att oavsett hur många utredningar dumsnälla aningslösa politiker än sitter vid skrivbordet i sin lilla skyddade värld och gör utredningar kommer det inte all lösa några problem.
Enda resultatet är nya dyra, tillkrånglade och meningslösa förslag som bara skulle fungera på papperet.I Sverige finns dessutom sedan länge ett mycket stort antal illegala invandrare. Personer som olagligt stannat kvar trots fått avslag på sina asylansökningar och sådana som kommit till Sverige med giltigt visum, men som sedan stannat kvar.
De här människorna som man inte har någon aning om vilka de egentligen är och varför de är kvar, skapar parallella grå samhällen helt utanför svensk lag och rätt. 
Mängder av nykommande personer som varken styrker identitet, ålder, nationalitet, hemland eller asylskäl gör att Sverige blir ett land med ökande motsättningar, med ett samhälle som verkar brytas sönder och som blir allt farligare för varje dag som går.
Förr eller senare kommer man politikerna tvingas att ta tag i problemet, på ena eller andra sätt, frågan är bara hur långt det ska behöva gå innan man inser verkligheten.
Men fram till dess får nödvändiga samhällsinvesteringar stå tillbaka för asylindustrin och de som får stå för kalaset det är skattebetalarna, det har svenska politiker och journalister fått bestämma.

Inga kommentarer: