torsdag 27 februari 2014

Valet 2014

Alla indikatorer spår att alliansen  kommer  att förlora valet till hösten, vilket i och för sig inte förvånar eftersom de har utan tvekan haft den skadligaste politiken för Sverige sedan Olof Palmes dagar. Det positiva med att att alliansen kommer förlora valet i höst  med skulle väl,  för deras del (alliansens), vara är att det är dags för en ny självrannsakan och eftersom SAP och kompani kommer regera under den värsta europeiska ekonomiska depressionen i mannaminne finns det teoretiskt sett en chans till att alliansen kan komma tillbaka 2018 med nya tag. Troligtvis kommer det inte att ske.
Vi kommer sannolikt att få leva med ett sossegäng i ett par valperioder  till och som konsekvens kommer SD växa och troligen vara största eller näst största parti 2018, vilket betyder att allra senast då kommer (M) och SAP regera tillsammans.
Man skulle ju kunna gråta för sakernas tillstånd, men eftersom jag sedan många år flytt det horribelt självgoda Sverige och dess systembolag, köper jag mig hellre vin i butiken  på hörnet och skålar för det som kunde ha varit och skrattar sedan åt eländet.

1 kommentar:

Paulo Gonçalves sa...

A very interesting and nice blog.
Greetings from Portugal

Paulo Gonçalves
http://viajaredescobrir.blogspot.com