onsdag 23 september 2015

Biståndspengar.

Socialdemokraternas stoppa huvudet i sanden politik verkar vara grundat på att man endera litar på att media inte informerar om hela sanningen eller att folk inte bryr sig.
För trots att statsminister Löfvens i ett tal i Addis Abeba i somras lovade att inga mer pengar skulle tas från U-landsbiståndet för att bekosta asylmottagandet i Sverige. Det löftet tog det bara två månader för honom att svika och han kommer tvingas svika det igen. Redan nu går 20% av biståndsbudgeten till asylmottagning i Sverige och som det ser ut kommer mer pengar att tas från biståndet.

Varje dag dör 320 barn i mässling. Vaccination är det enda sättet att helt skydda barn mot sjukdomen. Två doser mässlingsvaccin behövs för att få fullgott skydd. För 350 kronor, för de pengar som ensamkommande man kostar per dygn på ett asylboende, kan vi vaccinera femtio barn i ett U-land mot mässling, som i de länderna är en dödlig sjukdom.
350 kronor räcker till 7 000 vattenreningstabletter eller att rena 35 kubikmeter vatten.

Det ska bli väldigt intressant att se om den förklaring Stefan Löfven har till minskningen av biståndet för bland Tanzania, Uganda och Kenya vid migrationstoppmötet i Valetta den 11-12 november överhuvudtaget kommer att redovisas i Svenska media. Och hur han ska förklara för samma församling att löftet han gav i Addis Abeba sveks i stort sett samtidigt som det uttalades.
Vänsterns brukar ofta understryka att Sverige är ett så rikt land att vi inte ska ställa grupp mot grupp, men det är precis vad man gör just nu.
Vi ställer olika gruppers behov mot varandra. Inte bara i Sverige utan även globalt. Att prioritera är att välja bort. Vi väljer ett liv för att kanske låta tiotals dö. Det är den bittra sanningen trots allt vackert prat om allas lika värde.

Problemet med asylinvandringen blir mer och mer komplicerat för varje dag som går. Dels kommer betydligt fler asylsökande än man räknat med och dels verkar dagens situation inte vara något tillfälligt utan något som kommer att fortsätta under lång tid framåt. Det ser inte bättre ut än att man snart till och med måste bygga flyktingläger, med allt vad det kommer innebära. Samtidigt så vet man inte vilka som kommer. Vilka som har ett skyddsbehov och vilka som kanske ”bara” flyr från fattigdom. Samtidigt minskar hjälpen till de som verkligen behöver hjälpen allra mest.
Det är sanningen bakom de fina orden om den humanitära stormakten.

Inga kommentarer: