fredag 30 januari 2015

När vinden vänder.

Nu kommer det ena partiet efter det andra med integrationspolitiska tankar och idéer. Det ena mer fantasifullt än det andra. Och lösningen som alla har, vänster eller höger, är jobb. Elementärt min käre doktor Watson. Alla som kommer till Sverige ska få bostad och jobb och vips är alla integrationspolitiska problem ur världen.
Det är ju en självklar lösning som man borde ha kommit upp med för länge sedan.
Men oj då, är det bostadsbrist och en ganska hög arbetslöshet i Sverige. Det hade vi ingen aning om…
Vad gör vi då, det finns ju varken jobb eller bostäder att bara dela ut, vare sig till nyanlända svenskar som det heter på nyspråk, eller de som redan bor i Sverige.
Och ännu mer knepigt blir det för de flesta a enkla jobb flyttats till Kina eller Bangladesh och en stor del av de som kommer inte har någon utbildning och många är dessutom är analfabeter.
Våra politiker och de objektiva (deras självbild) journalisterna lyckas dock med konststycket att undvika den känsliga frågan i det här sammanhanget med stor skicklighet, var och hur skall dom nya jobben komma?
Det vore klädsamt om någon journalist ställde den ack så självklara följdfrågan, men icke.
Det är väl bara att hoppas att något av partierna lyckas värva någon känd illusionist som röstmagnet, så man kan plocka upp jobben ur hatten.
Att nästan ingen politiker vågar angripa det verkliga problemet, antalet människor som ska tas om hand, borgar för att även dessa så kallade nya idéer kommer att ha samma livslängd som ett snöfall i juli.
Dessutom vill Centerpartiet se en massproduktion av enkla modulhus i flyktingtäta kommuner för att råda bot på bostadsbristen"
För mig låter det som att man vill bygga kåkstäder eller kanske flyktingläger. Vill vi verkligen ha det så?
Nu blir man väl kallad SD supporter igen, men ska vi uppföra sådana läger, så inte är det här i Sverige vi ska göra det. Det ska iså fall göras där det kan hjälpa så många fler för samma pengar. Någon måste väl ändå till slut inse att det inte är effektivt att vi ska ta emot så många som man gör nu, samtidigt som det ändå bara är en "rännil" av alla som är på flykt.
Tydligen är det tänkt att delar av de pengar som flyttas från bistånd till migration annars skulle ha gått till det internationella vaccinationsprogrammet Gavi. Källa Hans Rosling i DI 29/1-15. Med andra ord ska det tas pengar från vaccination av de fattigaste barnen i världen och istället läggas på dyr flyktingmottagning i Sverige.
Jag blir ledsen, förbannad och besviken för nu har det gått alldeles på tok för långt.
När det börjar trixas med pengar som varit tänkta för de allra mest utsatta och fattigaste barnen i världen, då är det något som blivit riktigt ordentligt galet.
Naturligtvis kommer alla allianspartierna, speciellt Moderaterna, när de insett att väljarna gått till SD komma bort från Reinfeldts "öppna era hjärtan".
Men alla har fattat hur fel det blivit, men ingen törs erkänna det öppet.
Det är dags att kräva att minst 200 000 asylsökande ska placeras i Stockholm för att motsvara de förhållanden man skapat t.ex. i Vindeln, och ställa samma krav på stockholmarna som invånarna i alla små kommuner, nämligen att privatpersoner ska se till att nykomlingarna får vettig sysselsättning och lär sig språket medan de väntar på migrationsverkets beslut.

Inga kommentarer: