torsdag 22 december 2016

Relativism och terror.

Ett vansinnesdåd i Berlin, 12 döda och mer än 40 skadade. För mig är det skrämmande att det finns de som inte tvekar att döda urskillningslöst, män, kvinnor och barn, så många som möjligt, så blodigt som möjligt, därför att de avskyr allt och hatar allt som vi andra står för. Att det är de här krafterna som måste bekämpas, det borde vara självklart för vem som helst

Men när jag surfar runt bland måndagens tidningar hittar jag i Aftonbladet en ledare som oroar sig för att terrorattentatet kan "gynna högerpopulistiska krafter" och det kan försvåra den generösa flyktingpolitiken...
”Terrorattentatet i Berlin kan gynna högerpopulistiska krafter i Tyskland och Europa.

För förbundskansler Angela Merkel innebär det att hennes generösa flyktingpolitik åter kommer att ifrågasättas."

Det är alltså det allvarligaste med attentatet I Berlin.

På vilken planet befinner sig Aftonbladets ledarredaktion?

Om några får halsarna avskurna på IKEA så skall man främst vara orolig för den hämndaktion som kanske kan komma mot den flyktingförläggning mördaren bodde.
Om ett terrordåd inträffar eller om några blir dödade så ska man då främst vara orolig för den "främlingsfientlighet" som kan uppstå?
I Sverige kan därför det absurda hända som "fackeltåg mot rasism, nazism och främlingsfientlighet" efter liknande händelser.
Det finns tydligen de som anser att alla skall känna oro inför Brexit, Trump, Sverigedemokraterna och ökad islamofobi, främlingsfientlighet osv.
Men man behöver inte känna oro inför skjutningar, våldtäkter, jihadism, terrorism och annan brottslighet, ökad otrygghet på gator och torg, bostadsbrist och misslyckad integration, för Sverige har aldrig varit tryggare. Då lägger de som anser sig tillhöra samhällseliten sina huvud på sned och ömkar om "tolerans" och förklarar att faran med sådana händelser är att den så kallade "främlingsfientligheten" riskerar att växa...
Det här är inget annat än resultatet av ett värdegrundsarbete som ska styra människors oro rätt och få folk att omfatta de riktiga värderingarna.

Inga kommentarer: