måndag 8 juni 2009

Eftertankens kranka blekhet

När Lena Mellin i dagens Aftonblad skriver ..."så tror jag att deras (Piratpartiets) höga siffror rymmer en protest mot etablissemanget"
Skulle väl isåfall vara det etablissemangs om representeras av kultursnobbar, bakåtstövare och okunniga politiker som vägrar inse att samhället håller på att förändras till ett globalt kunskapssamhälle.

Jag tror mig förstå att här har vi att göra med någon som fortfarande inte insett vilken betydelse de frågor som Piratpartiet tar upp har för så många människor.

Mellin verkar höra till den grupp som vars kunskap om nätet begränsar sig till e-mail och internet banking.

Men det e-mail och fildelning är mer som flugskit i marginalen, för fortfarande är det alldeles för många som precis som Lena Mellin inte förstått att vad det gäller är balansen mellen det privata och staten.
Folk inser vad politikerna inte har kunskap nog att förstå, nämligen att lagar och databaser håller på att skapa ett övervakningssamhälle utan motstycke i historien.

Ett samhälle där stora företags intressen värderas högre än rätt till ett privatliv. Där jag blir betraktad som en potentiell brottsling som måste övervakas och kontrolleras varje minut.

Låt oss hoppas att PiratPartets representant i Europaparlamentet inser att under året som kommer gäller det att inte försvinna in i dimman i Bryssel och låta sig bli förförd av välavlönade lobbyisters gratismiddagar.

Utan att jobba stenhårt för att även enögda journalister ska inse faran i politikernas okunskap, och att frågorna hålls aktuella så att piratpartiet kommer in i riksdagen efter valet 2010.

Inga kommentarer: