måndag 15 juni 2009

Frustration, frustration.

Det sägs att vi genom val, får de politiker vi förtjänar, men när man läser Åsa Torstenssons artikel på newsmill där hon bland annat skriver :
“Möjligheten att fritt kunna välja mellan olika tjänster är en fundamental del av vad Internet är”.
då känner jag hjälp det är bara för mycket.
Människan vet ju för tusan bövlar inte vad Internet är “olika tjänster” Internet är definitivt inte en samling olika tjänster det är ett sätt att kommunicera, att jobba tillsammans, att dela kunskap och erfarenheter. De frågor som t.ex Piratpartiet handlar inte om tt kunna välja mellan olika tjänster. Det handlar om att slippa bli övervakad och ifrågasatt av mediamaffian. Det handlar om att själv kunna söka och sprida information.
Nu när man redan har kommit så långt med alla vansinniga övervakningslagar att klockan visar en minut i midnatt, då vill hon plötsligt utreda “ett fritt internet” Jösses!
Finns det ingen som kan g människan en snabbkurs innan hon rört till allt?
Vad har vi gjort för ont som lyckats få en infrastrukturminister som är helt okunnig om att Internet är en av de viktigaste förändringarna sedan boktryckarkonsten.
Hela artikeln avslöjar en total okunnighet om internet och allt jag kan säga är precis som Strindberg sa en gång, “det är synd om människan”.
Men det blir också synd om oss som ska behöva leva med konsekvenserna av politiker som helt klar tycker att “den gud gett ett ämbete har han också gett förstånd att sköta det”
Men allt ä inte nattsvart, att en politiker visar sin totala inkompetens vad gäller Internet bådar gott inför nästa riksdagsval. Synd bara att svenskarna har så kort minne, det gäller för oss som vill ha en förändring att hålla minnet levande.

Inga kommentarer: