fredag 22 mars 2013

Blond och blåögd

Jag är inte blond och har inte blå ögon, men är ändå blåögd, För jag fattar ingenting av vad som pågår I Sverige just nu.
Man har tydligen fått igång ett riktigt rejält drev mot migrationsminister Tobias Billström för något som man i resten av Europa inte ens begriper vad som är fel. Vad det är som den svenske ministern sagt och gjort som nu gör att alla medier svallar över. Grovt klavertramp, sade man i TV4 Nyheterna och samma typ av anklagelser kan man läsa om i så gott som alla svenska medier just nu. Så vad, exakt vad, är det för fruktansvärda saker migrationsministern har sagt.
För mig verkar det mer som att man tappat allt sinne för rimliga proportioner i Sverige.
Ett gäng  självgoda, journalister tycks helt ha kapat mediautrymmet och gör allt som tänkas kan för att blockera en vettig diskussion.
Det  är tydligen tanken att man genom den här sortens pseudofrågor ska ta bort fokus från de två viktigaste frågorna just nu. Arbetslösheten och finanskrisen.
Eftersom politikernas lösning på problemen enbart är mer av samma smörja som fört oss dit vi är genom en lössläpp lånefinansierad välfärd och konsumtion, vill man för allt i världen INTE ha en seriös diskussion om verkliga problem. Tyvärr är det inga frågor där man kan göra ett Alexanderhugg och komma åt makten, så de ska till varje pris undvikas.
Då är det bättre att röra upp himmel och helvete för att en minister sagt blond och blåögd.
Den här idiotin har nått en sådan nivå att jag räknar med en  opinionsstorm initierad av Centrum mot rasism där man kräver ett totalt införselförbud av hårvårdsprodukter av märket Schwartzkopf. Eller varför inte kräva att man byter  namn på svartsoppa. Det är säkert någon  som går omkring och känner sig kränkt på grund av att det finns en soppa som man kallar svart.
Vad man faktiskt har missat I de lättkränktas rike är att det är mottagaren inte avsändaren som bestämmer om ett ord eller uttryck är kränkande eller rasistiskt. Den tanken innebär faktiskt att om någon ska kallas rasist på baserat på ord är det mottagaren inte tvärt om.

Inga kommentarer: