söndag 24 mars 2013

PK Maffian

Det finns de som anser att den så kallade PK Maffian är några få personer  inom tidningarnas ledar och kulturredaktioner med möjlighet att driva sin egen dagordning. Men PK-maffian är långt ifrån begränsad till tidningarnas ledarredaktioner. I själva verket rör det sig om några hundra personer som tillsammans styr svensk debatt och åsiktsbildning. Personer som binds samman av olika band, och som har i det närmaste samma bakgrund och åsikter. En grupp som lever välordnade medelklassliv i dyra bostadsområden, som umgås med varandra, som gifter sig inom gruppen och får barn som lotsas in i samma grupp.

Ledande politiker inom (v), (S, vänstersida) och (MP) samt inom en stor del av organisationsvärlden ingår  i det här gänget. Många roterar mellan jobb i media, politiken och organisationerna. Deras självbild innebär att de utgör en kunnig intellektuell grupp som är goda människor som alltid har rätt. Medan stora delar av högersidan är dåliga människor som alltid har fel. Det man kallar "vanligt folk"  anser de vara missledda töntar som inte förstår sitt eget bästa.

Det farligaste med PK gruppen är att man genom sin självgoda rättrådighet lyckats driva fram en situation som i praktiken innebär censur när det gäller frågor om integration och rasism. Numera kan människor förlora sitt arbete om de stämplas som rasister.. Vi har fått något som i många stycken liknar häxprocesserna och folk hängs ut av "de goda" i media för ett enda förfluget ord eller uttryck. Som misstolkas (avsiktligt?) å det grövsta.

Vad Billstömhistorien leder till är att snart vågar ingen politiker yttra sig I frågor som rör integration och invandring. Varje litet ord kommer att vridas och vändas på och om ett uttryck eller ett tonfall på minsta sätt kan tolkas som rasistiskt startar drevet.

Är det märkligt att Sverigedemokraterna vinner så stora framgångar?

2 kommentarer:

Mattias sa...

Vad finns det för alternativ då? Särskilt utträde ur EU är ju högt på önskelistan...

Lars Holmgren sa...

Min tanke är att vill man ha en förändring ska rösta på något annat parti än något av de som sitter i riksdagen idag, Vad som helst bara inte på något av de etablerade partierna.
Det skulle röra om i grytan och kan det gå att få in värre töntar än de som väljs om år efter år?
När det gäller EU uppskattade jag den här artikeln idag.
http://blog.svd.se/cervenkaspengar/2013/03/25/lardomarna-fran-cypern/